logo

De Oversteek – speciale editie

 • Met De Oversteek is Nijmegen een icoon rijker. In opdracht van de gemeente legde de gerenommeerde architectuurfotograaf Thea van den Heuvel het hele bouwproces van de nieuwe Waalbrug vast. Van begin tot eind was zij met haar team aanwezig op de bouwterreinen. Voor het fotoboek De Oversteek. Een nieuwe Waalbrug voor Nijmegen zijn haar mooiste foto’s geselecteerd. Samen brengen zij de architectonische schoonheid, het technisch vernuft en de poëzie van de arbeid in beeld.

  De inleidende tekst is geschreven door Clemens Verhoeven en vertelt in heldere lijnen het verhaal van de bouw van De Oversteek. Met bewondering en plaatsvervangende trots, maar ook met oog voor de controverses en de dilemma’s.

  Speciale editie
  Op verzoek van Uitgeverij Vantilt | fragma ontwierp Nikki Giling een exclusieve tas geïnspireerd op De Oversteek. De tas is uitsluitend te verkrijgen als speciale editie van De Oversteek. Een nieuwe Waalbrug voor Nijmegen.

  Nikki Giling studeerde in 2008 af aan de Artez Kunstacademie in Arnhem en bouwt sindsdien gestaag aan haar collectie (www.nikkigiling.com). Over dit ontwerp schreef ze:

  ‘De mooie, sierlijke constructie van de brug wilde ik laten zien in het leren handvat en de loop van de Waal heb ik vertaald in een stiklijn  over de tas. Het handgestikte kruis geeft aan waar ‘de oversteek’ zich bevindt.’

  De tas is handgemaakt in een gelimiteerde en genummerde oplage van 75 stuks.
  Het speciale editie-pakket van De Oversteek bestaat uit een genummerd exemplaar van het boek en de tas en kost €125,-.

  Bestel de speciale editie

 • Titel
  De Oversteek. Een nieuwe Waalbrug voor Nijmegen *speciale editie*
  Tas en boek
  Fotografie
  Thea van den Heuvel
  Tekst
  Clemens Verhoeven
  Samenstelling
  Froukje van Dooren, Stef Verstraaten
  Vormgeving boek
  Mijke Wondergem
  Ontwerp tas
  Nikki Giling
  Isbn
  9789081450058
  Uitvoering boek
  gebonden, 30 x 24 cm, 240 pagina’s
  Prijs
  €125,–
  Verschijnt
  23 november 2013

  Bestel de speciale editie