logo

Over de Waal (speciale editie)

 • ‘Europa’s grootste overspanning’. Zo luidt het trotse bijschrift van de panoramafoto van de Waalbrug die sinds 1936 in vele Nijmeegse huiskamers hangt. Aan de totstandkoming van deze indrukwekkende boogbrug gingen jaren van overleg en felle debatten vooraf. Maar de grote gangmaker en pleitbezorger Kees Ivens streed onvermoeibaar voor de bouw van ‘zijn’ brug. De Waalbrug kwam er! Op een mooie dag in juni 1936 opende koningin Wilhelmina in gezelschap van haar dochter Juliana de brug, die sindsdien deskyline van de stad domineert.

  Over de Waal is een veelzijdig portret van een brug die uitgroeide tot een icoon van de stad. Het boek verhaalt niet alleen over Kees Ivens en de verhitte strijd om de aanleg van de brug, maar toont ook de lange geschiedenis van Nijmeegse oeververbindingen; van de Romeinse brug, via de veerpont Zeldenrust en de spoorbrug tot de plannen voor een nieuwe Waalbrug. Meer dan 200 afbeeldingen brengen deze geschiedenis nog meer tot leven.

  Voor de ware liefhebber verschijnt Over de Waal ook in een luxe editie in een gelimiteerde oplage van slechts 75 exemplaren. De luxe editie is gebonden in een linnen band met stofomslag en handgenummerd. Bij het boek ontvangt u een genummerde afdruk (21×28 cm) van een van de hiernaast getoonde foto’s op hoogwaardig zuurvrij papier. De luxe editie kost 75 euro en is alleen rechtstreeks bij de uitgever te bestellen via info@vantilt.nl of 024-3602294. Vermeld bij uw bestelling naar welke foto uw voorkeur uitgaat.

 • Titel 
  Over de Waal. Waalbrug Nijmegen 1936-2011
  Isbn 
  9789081450027
  Uitvoering 
  paperback met flappen, 24 x 28 cm, 240 pagina’s
  Prijs 
  €75,–